Olen kotoilija. Tykkään olemisesta, sohvailusta, telkkuilusta, kässäreistä, lukemisesta, someilusta, torkkuilusta ja maatuskaviltistä. Tykkään sisustuksen suunnittelusta, kaappien tonkimisesta ja ikkunasta pihalle katselemisesta. En mielelläni lähde mihinkään, paitsi mettälenkille. Älä-osta-mitään on ollut voimassa jo puolitoista vuotta, joten shoppailemassa ei tarvitse käydä. Mies järjestää sellaiset gourmet-ateriat, että ravintolaan ei ole mitään asiaa.  

Unelmoin kesämökistä. Mummonmökistä tai pikkumökistä järven tai joen rannalla. Mökin hankkimispäätös tosin sisältää paljon muttia: jos en jaksakaan, jos en ehdikään, jos ei kiinnostakaan. Tämä on sitä aitoa suomalaista heittäytymistä! Mieluummin jättää toteuttamatta, kuin ottaa itseltään turpiinsa.

Mökki olisi pienen joen varressa, pieni piha, pihakeinu ja muutama marjapuska. Pihasauna, liiteri ja pieni suuli, ulkohuussi. Laituri, kanootti ja soutuvene. Kukkapata ja lyhtyjä pimeisiin iltoihin. Mökkiä remontoitaisiin hitaasti ja  hartaudella, ja kalusteet ja tavarat hankittaisiin kirpputoreilta. Keskeneräisyys olisi mökin toinen nimi. Ajomatkaa mökille olisi 40 kilometriä tai alle, aivan sama mihin suuntaan. Mökiltä voisi käydä kesäisin töissä. Mies nauraa jokakeväiselle mökkihourimiselleni.